Muzsikás

Népzenei koncert

A Muzsikás évtizedek óta járja az országot és a nagyvilágot népzenei koncertjeivel. Az improvizatív, élő hangulat a közönséget hangulatban, érzésben elviszi a távoli falvakba, ahol ezek a dallamok megőrződtek, ahonnan a Muzsikás ezeket hozta. Japántól Ausztráliáig, Malayziától Kanadáig, Amerikától Európáig számtalan híve van a magyar népzenének, a Muzsikás nézenei hangversenyek jóvoltából.
Néhány híres  előadóterem, ahol már volt önálló Muzsikás koncert:

Carnegie Hall, New York,
Royal Festival Hall, London,
Theatre de la Ville, Párizs,
Concertgebouw, Amsterdam
Accademia Santa Cecilia, Róma
House od Blues, Los Angeles
BBC Proms Festival, London
Hong Kong Arts Festival, Hong Kong

Vendég énekesek, zenészek, táncosok

Petrás Mária modvai születésű énekes-keramikus, Prima Primissima díjas. Szülőföldjének legszebb balladáit, énekeit, apokrif imáit hitelesen, tiszta lélekkel, őszinte átéléssel, mély hittel adja elő, A Muzsikással Japántól Kínáig, Európától Amerikáig varázsolta el a közönséget.

Kacsó Hanga a 2015-ös Felszállott a Páva televíziós vetélkedő győztese, a fiatal népzenész-énekes nemzedék talán legígéretesebb képviselője. A Muzsikással már 16 évesen debütált a MÜPÁ-ban, 2016-ban New Yorkban és Kanada nagyvárosaiban turnéztak közösen. Műsoruk: Repülj Madár a korai Muzsikást idézi

Farkas Zoltán és Tóth Ildikó Harangozó-díjas táncos-koreográfus pár, a Muzsikás régi alkotótársai, a néptánc oktattás módszertanának kidolgozói. A Muzsikással közös hangversenyekkel bejárták az egész világot, mindenütt hatalmas sikert aratva.

Berecz István, A fiatal néptáncos nemzedék kiemelkedő táncosa, tánc-oktatója, egyik legszínesebb egyénisége.

(c) Copyright Daniel Hamar, Muzsikás