Hírlevél

2018. január

MUZSIKÁS HÍRLEVÉL

2018. január

Az 1973-ban alakult Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttes. Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. Otthonosan mozognak mind a folk, a népzenei és a világzenei fesztiválokon, mind a komolyzenei koncerteken. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust.

Indiai Muzsikás turné

A Muzsikás Együttes indiai turnéja hétfő este (2018. január 29.) hivatalosan is elkezdődött, amikor is Delhiben, a fővárosban az indiai magyar és helyi lakosság élvezhette a világhírű zenekar népzenei koncertjét, és utána még hagyományörző szatmári táncházban is részt vehetett. A tavalyi fesztiválmeghívást gondos szervezői munka követte a Magyar Nagykövetség, a Magyar Információs és Kulturális Központ, a Balassi Intézet, valamint az Indiai Nemzetközi Központ közreműködésével, hogy a messzi Indiába utazó magyar zenekar többször is színpadra tudjon állni év eleji turnéjukon. Így Delhi után a Kalkuttában megrendezésre kerülő Sur Jahan World Peace Music Festivalon február 3-4-én lesz látható és hallható a Muzsikás. Aztán pedig Goába is elutaznak a művészek, ahol szintén a kulturális sokszínűséget ünneplő Sur Jahan Festival Goa nevű rendezvényen is Magyarországot és a magyar népzenét éltetik február 8-9-én.

A koncertsorozat első eseménye után a nemzetközi sajtóban már meg is jelent méltató cikk a magyar zenekarról, melyet alul egy kattintás után angol nyelven el is lehet olvasni. A négy alaptag (Sipos Mihály, Porteleki László, Éri Péter és Hamar Dániel) mellett Kacsó Hanga is színpadra lép mindhárom helyszínen, mint vendég énekesnő. A táncokért pedig a színpadon és a táncházakban is Berecz István felel.


A világbéke (Sur Jahan) nevet viselő fesztiválon Kalkuttában és Goán Olaszország, Etiópia, Senegal, Lengyelország és Finnország képviselői mellett helyi, indiai zenekarok is megmutatják tehetségüket. A fesztiválok célja egy olyan kulturális párbeszéd elindítása és egyfajta tudatosságra ébresztés a zene nyelvén, amelynek segítségével megértéssel tudunk fordulni a kulturális sokféleség felé. A kép a sajtótájékoztatón készült a fellépő zenekarokról.

A Diplomatic Square cikke itt olvasható
Copyright © 2017, All rights reserved.
Muzsikás

Contact us
Booking: X-Produkció (Diligens Linda)
E-mail: xprodukcio@gmail.com
Telephone: +36205014650


This email was sent to dani@sas.elte.hu
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
Music · Alma utca 37. · Gödöllő, - 2100 · Hungary

Email Marketing Powered by MailChimp
(c) Copyright Daniel Hamar, Muzsikás