Tárgy: [Test] Muzsikás Hírlevél 2018/3.

Feladó X-ProdukcióAdd contact
Feladó X-ProdukcióAdd contact
Címzett dani@sas.elte.huAdd contact
Válaszcím us17-1b9a85e98f-22a86d6c21@inbound.mailchimp.comAdd contact
Dátum Szer 20:55
Kapcsolat fotója

Csatolmányok

Üzenet főrész

MUZSIKÁS HÍRLEVÉL

2018. március

Az 1973-ban alakult Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttes. Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. Otthonosan mozognak mind a folk, a népzenei és a világzenei fesztiválokon, mind a komolyzenei koncerteken. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust.

A Muzsikás Európa kulturális fővárosában koncertezett

A háttérben látható frieslandi hajók egészen Leuwardenig, az idei európai kulturális fővárosig vitték el a Muzsikást. A 2018. március 3-5. között megrendezett Yiddish Waves Festivalon egyetlen magyar előadóként lépett holland színpadra az együttes a Szól a kakas című produkciójával. Márciusban azonban nemcsak nemzetközi "vizeken" volt látható a zenekar, hiszen hazatérve több település is velünk ünnepelt a nemzet ünnepén a kifejezetten erre az alkalomra készített műsorral.


A holland Yiddish Waves Festival kitüntetett napján, szombat este lépett színpadra a Muzsikás Szól a kakas című műsorával, mely az eltűntnek hitt erdélyi zsidó zenét úgy mutatja be, hogy megvilágítja az átfedésket is a magyar népzenével. A fesztivál legsikeresebb koncertjeként került be az emlékkönyvbe az esemény, melyre az ország minden pontjából érkezett magyar népzene rajongó.


A budapesti Feneketlen-tónál megrendezett március 15-i megemlékezést a veszprémi Hangvilla esti, ünnepi műsora követte, majd másnap Vácott zárult az nemzeti ünnepi "miniturné". Mindhárom alkalommal Petrás Máriával állt színpadra az együttes egy erre az alkalomra készített produkcióval, melyben a szabadságvágyó nép lelkét mutatjuk be a népzenén keresztül.

Bővebb információ a két különleges koncertről itt
Copyright © 2017, All rights reserved.
Muzsikás

Contact us
Booking: X-Produkció (Diligens Linda)
E-mail: xprodukcio@gmail.com
Telephone: +36205014650


This email was sent to dani@sas.elte.hu
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
Music · Alma utca 37. · Gödöllő, - 2100 · Hungary

Email Marketing Powered by MailChimp