VIDEO

Archív hangversenyek

A COVID-19 járvány miatti bezártság alatt rendszeresen nyilvánosságra hoztunk régebbi koncertek felvételeit.

2020.06.13.   PREMIER este fél 8!

MUZSIKÁS - DANUBIA, Zeneakadémia, 2004. 

A Muzsikás és a Danubia Szimfonikus Zenekar közös hangversenye a Zenekadémián, 2004. október 11. Közreműködik: Sebestyén Márta, vezényel: Héja Domonkos. Bartók-Kodály-Dohnányi éa a népzene. Emlékezetes koncert, szép felvétel, csodálatos fiatal muzsikusok a Danubiában és egy nagyszerű karmester. 

2020.05.08. 

MUZSIKÁS - Belgrád, 2001

Sebestyén Mártával, Tóth Ildikó és Farkas Zoltán táncosokkal koncertezünk Belgrádban, nem sokkal a háború után, a folyóban még a leomlott hidak romjai. A helyzet kényes volt, mert akkor Magyarország már NATO tagként hivatalból szemben állt Jugoszláviával. Ezért külön hála a szerb közönségnek, akik fergetegesen ünnepelték a Muzsikást, ezzel a magyar zenét, mutatva, hogy ők nem tartanak minket ellenségnek. 

2020.05.01. 

MUZSIKÁS - Word Music Festival, Taiwan 2018

Ez a felvétel nem annyira archív, mivel a közelmúltban készült. Húsz év után újra Taiwanban jártunk, Taipeiben a Word Music fesztiválon két vendégszereplővel: Berecz István táncos, Kacsó Hanga énekes volt velünk. Hanga máskülönben remek táncos amit ez a felvétel is bizonyít

2020.04.17.

MUZSIKÁS - Eurofolk Fesztivál - 1985
Archív felvétel részletei egy korai Muzsikás koncertből, 1985 július 7-én Az Eurofolk Fesztiválon, a Petőfi Csarnokban. Az "Ős-Muzsikás" akkor így állt fel:
Sipos Mihály (hegedű), ifj. Csoóri Sándor (kontra, duda), Éri Péter (kontra, szájharmonika, buzuki), Hamar Dániel (nagybőgő), Sebestyén Márta (ének)

2020.04.24.

MUZSIKÁS - Budapest, Zeneakadémia 1999

Archiv felvétel, részletek a koncertből.
Először fordult elő a magyar zenei életben, hogy népzenei koncert lehetett a Zeneakadémia nagytermében, fő műsoridőben, ráadásul a Tavaszi Fesztiválon. A Bartók Album bemutatója Londonban a Royal Festival Hall-ban volt, ez volt a belépő, hogy Muzsikás koncert lehessen a Zeneakadémián, a magyar komolyzene szent helyén, Vendég: Alexander Balanescu, Sebestyén Márta, Farkas Zoltán, Tóth Ildikó

(c) Copyright Daniel Hamar, Muzsikás